Ingredience:
- 500 gramů mletého hovězího nebo vepřového masa
- 150‒200 gramů hovězích nebo vepřových jater
- ½ cibule, nakrájenou na drobno
- 250 gramů květáku, na hrubo nastrouhaného
- Sůl a pepř
- 2 stroužky česneku, na krajené na kousky
- Hrst čestvých bilinek (koriandr, libeček, petržel) – můžete vynechat
- 2 naběračky vývaru
Postup:
- Nejprve omyjte játra, odstraňte nečistoty a nakrájejte na stejně velké kousky.
- Dejte do mixéru a přidejte sůl, pepř, cibuli a česnek. Nechte rozmixovat dokud se z jater nestane kaše.
- Přidejte mleté maso a bylinky pokud používáte a nechte celou směs v mixéru promíchat.
- Vyndejte z mixéru a dejte větší mísy.
- Nakonec do mletého masa a jater vmíchejte strouhaný květák, promíchejte a ze vzniklé hmoty rukama vytvořte masové kuličky o průměru asi 2,5 cm.
- Hotové kuličky dejte do pečící misky, nebo na pekáček, podlijte je vývarem a dejte péct do trouby na 170°C na 50 minut.
- Pokud potřebujete rychlé jídlo, dejte je na pánev a udělějte karbanátky.
Autor: Jana Dell Plotnárková. Zdroj: www.zivakultura.cz.