Ingredience:
- 4 středně velké mrkve
- 2 cukety
- 1 malá brokolice
- 2 lžíce kokosového oleje nebo másla
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř dle chuti
- 6 vajec
- ¼ hrníčku kefíru nebo kokosového mléka
- ¼ hrníčku kokosové mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- Hrst čerstvé bazalky ( 2‒3 lžice)
Postup:
- Mrkev a cuketu oloupejte a nastrouhejte na plátky. Pokud máte spiralizér, můžete udělat dlouhé plátky. Brokolici naporcujte na malinké kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Bazalku na hrubo nakrájet a nechat stranou v malé mističce, nepřidávejte na pánev.
- Na pánev nalijte kokosový olej, nechte lehce zahřát a přidejte mrkev, cukeru a česnek. Osolte a opepřete dle chuti a nechte lehce smažit, aby zelenina trochu změkla a nasákla chuť kokosového oleje. Přibližně 6-8 minut.
- Zatím co se vám bude zelenina dělat na pánvi, v malé misce smíchejte kokosovou mouku, ta je nutno přesít přes sítko, špetku soli, a jedlou sodu. nechte na straně.
- V druhé misce vyšlehejte vejce a kefír nebo kokosové mléko. Po vyšlehání nalijte do misky s moukou a pořádně promíchejte. Těsto vám trochu zhoustne, jak kokosová mouka nasákne vlhkost a to je v pořádku.
- Nyní do těsta opatrně vmíchejte orestovanou zeleninu a bazalku. Celou směs nalijte do pečící nádoby, kterou vyložíte pečícím papírem a trochu vytřete tukem. Já jsem použila formu na chleba,ale použít můžete i jiné pečíci formy.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů na 45 minut.
- Než budete krájet nechte vychladnout, aby bochník ztuhnul.
- Skladujte v lednici maximálně 3 dny
Autor: Jana Dell Plotnárková. Zdroj: Snídaně trochu jinak