Ingredience
- 1 hrnek mletých lněných semínek
- 1 hrnek mandlové mouky
- 70 g mletých slunečnicových semínek
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 lžíce chia semínek
- 2 lžičky vinného kamene (nebo kypřícího prášku bez fosfátů)
- 1 lžička oregána
- 1/2 lžíce himalájské soli
- 1/3 hrnku olivového nebo avokádového oleje
- 2 lžíce vlažné vody
- 5 vajíček od šťastných slepiček
Počet plátků:
- 16–20 (podle velikosti formy)
Postup
- Troubu předehřejeme na 160°C.
- Všechny suché ingredience smícháme ve středně velké míse.
- Přidáme vejce a olej a vše důkladně promícháme.
- Přidáme dvě lžíce vlažné vody, promícháme a těsto přemístíme do formy na chléb vyložený papírem na pečení.
- Pečeme cca 1 hodinu v předem vyhřáté troubě.
- Hotový chléb necháme vychladnout a poté podáváme namazaný máslem, obložený vejcem podle chuti a posypaný brokolicovými výhonky.
Autor: Janina Černá. Zdroj: Cukrfree.cz.