Cukrfree chleba s máslem, vejcem a brokolicovými výhonky

Back to overview
Ingredience
  • 1 hrnek mletých lněných semínek
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 70 g mletých slunečnicových semínek
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžičky vinného kamene (nebo kypřícího prášku bez fosfátů)
  • 1 lžička oregána
  • 1/2 lžíce himalájské soli
  • 1/3 hrnku olivového nebo avokádového oleje
  • 2 lžíce vlažné vody
  • 5 vajíček od šťastných slepiček

 

Počet plátků:
  •  16–20 (podle velikosti formy)

 

Postup
  • Troubu předehřejeme na 160°C.
  • Všechny suché ingredience smícháme ve středně velké míse.
  • Přidáme vejce a olej a vše důkladně promícháme.
  • Přidáme dvě lžíce vlažné vody, promícháme a těsto přemístíme do formy na chléb vyložený papírem na pečení.
  • Pečeme cca 1 hodinu v předem vyhřáté troubě.
  • Hotový chléb necháme vychladnout a poté podáváme namazaný máslem, obložený vejcem podle chuti a posypaný brokolicovými výhonky.

 

Autor: Janina Černá. Zdroj: Cukrfree.cz.