Ingredience:
- 1 větší květák
- 100 g nastrouhaného parmazánu
- 5 stroužků česneku (nasekaného na kostičky)
- větší hrst kadeřavé petrželky
- sůl
- citronova šťáva
- olivový olej
- 1 lžíce másla
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Květák očistíme a rozřízneme na dvě poloviny (košťál neodřezáváme, aby nám držely plátky pohromadě).
- Od středu řežeme 1 cm tlusté plátky (z jednoho květáku nařežeme 2–4 plátky). Zbylé růžičky společně s plátky vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení.
- Potřeme je olivovým olejem, plech překryjeme, vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
- Plech s květákem vyjmeme z trouby a jednolitvé plátky a růžičky posypeme strouhaným parmazánem.
- Vložíme opět do trouby a nepřekryté pečeme dalších 15 minut.
- Mezitím si na pánvi na mírném plameni rozehřejeme máslo, přidáme česnek a 2 minuty res-tujeme.
- Přidáme petrželku, zakápneme citronovou šťávou a dalších cca 30 vteřin společně restuje-me. Hotový květák potřeme petrželkovou směsí, osolíme, zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Autor: Janina Černá. Zdroj: Cukrfree.cz.