Snídaňová pizza

Back to overview

Ingredience

  • 1 lžíce ghí
  • 3 vejce
  • pár lístků čerstvého špenátu,
  • 100g nakrájených krutích prsou
  • 5–8 nakrájených černých oliv
  • 2-3 sušená rajčata
  • 1/2 papriky
  • 1 menší rajče
  • 20g kozího sýra
  • 30g strouhaného parmazánu
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • himlájská sůl
  • pepř

Postup

  • Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou.
  • Rajče, olivy a papriku nakrájejte na slabší plátky, krutí maso a kozí sýr na menší kostičky.
  • Na pánvičce s rozehřátým ghí osmahněte krutí prsa, přidejte olivy, část špenátu a osmahněte společnem s masem.
  • Pánev odstavte z plamene, k vejcím přidejte část parmazánu, trochu soli a pepře a vzniklou směs do ní vlijte.
  • Pizzu ozdobte rajčaty, olivami, paprikou, zbytkem špenátu a kozím sýrem a na mírném plameni pod pokličkou pečte 8–10 minut, tak aby i prostředek pizzy dobře zatuhl.
  • Občas pizzu zkontrolujte, zda se spodek nepřipéká a popř. snižte plamen.
  • Hotová pizza by měla být po okrajích nazlátlá a uprostřed ztuhlá. Před podáváním posypte nasekanou bazalkou a zbytkem parmazánu.

 

Autor: Janina Černá. Zdroj: Cukrfree.cz.