Ingredience
- 1 lžíce ghí
- 3 vejce
- pár lístků čerstvého špenátu,
- 100g nakrájených krutích prsou
- 5–8 nakrájených černých oliv
- 2-3 sušená rajčata
- 1/2 papriky
- 1 menší rajče
- 20g kozího sýra
- 30g strouhaného parmazánu
- pár lístků čerstvé bazalky
- himlájská sůl
- pepř
Postup
- Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou.
- Rajče, olivy a papriku nakrájejte na slabší plátky, krutí maso a kozí sýr na menší kostičky.
- Na pánvičce s rozehřátým ghí osmahněte krutí prsa, přidejte olivy, část špenátu a osmahněte společnem s masem.
- Pánev odstavte z plamene, k vejcím přidejte část parmazánu, trochu soli a pepře a vzniklou směs do ní vlijte.
- Pizzu ozdobte rajčaty, olivami, paprikou, zbytkem špenátu a kozím sýrem a na mírném plameni pod pokličkou pečte 8–10 minut, tak aby i prostředek pizzy dobře zatuhl.
- Občas pizzu zkontrolujte, zda se spodek nepřipéká a popř. snižte plamen.
- Hotová pizza by měla být po okrajích nazlátlá a uprostřed ztuhlá. Před podáváním posypte nasekanou bazalkou a zbytkem parmazánu.
Autor: Janina Černá. Zdroj: Cukrfree.cz.