Masové kuličky s játry a květákem

Zpět na přehled

Ingredience:

  • 500 gramů mletého hovězího nebo vepřového masa
  • 150‒200 gramů hovězích nebo vepřových jater
  • ½ cibule, nakrájenou na drobno
  • 250 gramů květáku, na hrubo nastrouhaného
  • Sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku, na krajené na kousky
  • Hrst čestvých bilinek (koriandr, libeček, petržel) – můžete vynechat
  • 2 naběračky vývaru

 

Postup:

  • Nejprve omyjte játra, odstraňte nečistoty a nakrájejte na stejně velké kousky.
  • Dejte do mixéru a přidejte sůl, pepř, cibuli a česnek. Nechte rozmixovat dokud se z jater nestane kaše.
  • Přidejte mleté maso a bylinky pokud používáte a nechte celou směs v mixéru promíchat.
  • Vyndejte z mixéru a dejte větší mísy.
  • Nakonec do mletého masa a jater vmíchejte strouhaný květák, promíchejte a ze vzniklé hmoty rukama vytvořte masové kuličky o průměru asi 2,5 cm.
  • Hotové kuličky dejte do pečící misky, nebo na pekáček, podlijte je vývarem a dejte péct do trouby na 170°C na 50 minut.
  • Pokud potřebujete rychlé jídlo, dejte je na pánev a udělějte karbanátky.

 

Autor: Jana Dell Plotnárková. Zdroj: www.zivakultura.cz.

Stáhněte si letáček pro tisk - DESATERO NÍZKOSACHARIDOVÉ STRAVY