Ingredience:
- 450g kadeřávku
- 4–5 plátků kvalitní slaniny
- 1 lžíce ghí nebo avokádového oleje
- 1 nasekaná červená cibule
- 3 najemno nasekané stroužky česneku
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku smetany
- šťáva z citronu
- himalájská sůl
- pepř
- strouhaný parmazán na posypání
Postup:
- Kadeřávek očistíme od tvrdých stonků a nasekáme na menší kousky.
- Na pánvi s rozehřátým ghí na mírném plameni orestujeme najemno nakrájenou cibuli.
- Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou slaninu a další 3–4 minuty společně restujeme.
- Přidámě nasekaný kadeřávek, sůl a pepř a společně s cibulí, slaninou a česnekem 3 minuty restujeme.
- Následně přidáme půl hrnku vody a necháme podusit.
- Jakmile se voda vypaří, vlijeme zbývající vodu a dusíme dalších pět minut.
- Na závěr vlijeme smetanu a za občasného míchání dalších 5–10 minut dusíme. Hotový kadeřávek zakápneme citrónovou šťávou, promícháme a podáváme posypaný parmazánem jako přílohu k masu nebo samotný.
Autor: Janina Černá. Zdroj: Cukrfree.cz